Seven

Seven, ook wel 7 For All Mankind genoemd, heeft een breed scala aan spijkerbroeken waardoor er voor ieder wel wat wils tussen zit.

Broekzak op jeans van Seven
Broekzak op jeans van Seven

Het merk Seven, ook wel 7 For All Mankind genoemd, werd opgericht door Michael Glasser, Peter Koral en Jerome Dahan in 2000. Het hoofdkantoor bevindt zich in Los Angeles, Californië. Seven begon met het ontwerpen van vrouwen jeans, maar breidde in 2002 uit met een heren jeanslijn. In de herfst van 2005 lanceerde ze ook nog een jeanslijn voor kinderen. Buitenom spijkerbroeken produceert Seven ook nog allerlei andere kleding zoals shorts, jassen, shirts en rokken.

De jeans van Seven kenmerken zich door de geraffineerde pasvormen, de beste stoffen en denim. Seven staat zowel bekend als een klassiek merk, maar ook als een innovatieve trendsetter. Seven heeft voor ieder wel een spijkerbroek die bij hem of haar past, veelal produceert Seven jeans spijkerbroeken die een vintage uitstraling hebben. Dit doen ze door opzettelijk gaten, scheuren en vlekken in de spijkerbroeken te verwerken, hierdoor krijg je een versleten vintage look. Seven maakt ook veel gebruik van borduursels op de broekzakken zoals bijvoorbeeld de logo’s. Zowel in de mannen als vrouwen jeanslijn vindt je een verscheidenheid aan kleuren, wassingen, stoffen en afwerking.

In 2006 introduceerde 7 For All Mankind een breder scala aan kleding in hun collectie. Zo produceerde ze bovenkleding voor mannen en vrouwen, sportkleding, en jurkjes. Vandaag de dag wordt Seven in meer dan 80 landen verkocht waaronder Japan, Canada en Europa. Seven is ook zeer geliefd onder de elite van Hollywood: Angelina Jolie, Cameron Diaz en Ben Affleck zijn regelmatig te zien in een spijkerbroek van Seven.