Esprit

Esprit is het wereldwijde bekende modemerk voor jong en oud.

De bekende Esprit jeans
De bekende Esprit jeans

In 1964 ontmoeten Susie Russel en Doug Tompkins elkaar en na zes maanden trouwen zij. In 1968 brengen zij samen hun eigen kledingmerk op de Amerikaanse markt met een collectie jurkjes. Dit was het begin van het modemerk Esprit. De eeuwige energie, de creativiteit en de eigen filosofie van het bedrijf zorgt ervoor dat Esprit de jaren daarop al snel uitgroeit tot een merk met een eigen identiteit.

In 1971 wordt de merknaam Esprit geïntroduceerd en in 1979 het nieuwe logo. Eerst was er angst dat dit logo niet herkend zou worden als Esprit, maar uiteindelijk werd het logo één van de meest bekende en herkende logo’s in de modewereld. In 1995 bracht Esprit nieuwe producten op de markt zoals monturen, bad en bed mode en been mode. Een paar jaar later kwamen ook de sieraden van Esprit op de markt.

Uiteindelijk werd in 1998 EDC by Esprit gelanceerd en was vooral gericht op moderne mode voor mannen en vrouwen. Hiermee werden de spijkerbroeken van Esprit ook populair. De spijkerbroeken van Esprit zijn elegant, basic, tijdloos en eigenlijk voor iedere gelegenheid bestemd. Naast de tijdloze spijkerbroeken heeft Esprit ook hele trendy, jeugdige jeans.

Vandaag de dag is Esprit een razend populair merk in Nederland en daarbuiten. Het motto van Esprit is ′be informed, be involved, make a difference′, onder dit motto houdt Esprit ook rekening met de sociale betrokkenheid en ecologische verantwoordelijkheid. Esprit kreeg in 2006 pas echt wereldwijde bekendheid en opereert nu in meer dan 40 landen.