Positiekleding & spijkerbroeken

Zwanger en een spijkerbroek? Met positiekleding draagt u tijdens de zwangerschap een lekkere jeans.

Tijdens uw zwangerschap toch een spijkerbroek dragen is niet direct aan te raden met de standaardmodellen maar tegenwoordig zijn er voor iedere soort kleding wel positiekleding varianten, ook voor de spijkerbroek!

Vaak is de spijkerbroek dan gemaakt van stretch en gaat het vooral om het comfort wat een zachte spijkerstof kan geven tijdens de zwangerschap of er pas na. Ook andere kleding is special aangepast:

  • Positiekleding - blouses: De blouse voor zwangere vrouwen hebben meestal extra weefsel aan de onderzijde van de blouse, hiermee wordt de buik verder bedekt.
  • Positiekleding - spijkerbroeken: Spijkerbroeken speciaal ontworpen voor zwangere vrouwen zijn vaak gemaakt van stretch materialen en een zachtere stof. Vaak is de band van de spijkerbroek van elastiek en is hij uiteraard een flink stuk groter.
  • Positiekleding - pyjama: Net als bij de blouses zijn de positiekledij voor japons en pyjama's voorzien van extra weefsel om de buik van de aankomende moeder te bedekken.
  • Positiekleding - lingerie: Hoewel meestal niet vaak gedragen, is de BH tijdens de zwangerschap meestal aangepast aan de veranderende vorm van de borsten alsmede bestaat er de mogelijkheid voor het (gemakkelijk) geven van borstvoeding. Andere lingerie wordt vaak voorzien van zachtere stoffen en geproduceerd in grotere maten.

Zeer veel (on-line) winkels hebben onder toenemende belangstelling hun assortiment spijkerbroeken voor zwangere vrouwen uitgebreid. Er zijn zelfs speciale merken die zich volledig richten op deze niche, dit is wel terug te zien in de prijzen.