Evisu

Evisu jeans is in geen enkel opzicht te vergelijken met een ander merk en heeft zijn eigen, opvallende stijl.

De opvallende Evisu jeans
De opvallende Evisu jeans

Evisu is een Japans kleding merk dat werd opgericht in 1991 door Hidehiko Yamane. Het merk richt zich vooral op het produceren van spijkerbroeken. Yamane was opgeleidt tot kleermaker, maar was teleurgesteld in de massaproductie van deze tijd. Als een soort van tegenbeweging richtte Yamane zich volledig op het ontwerpen van jeans met een vintage look.

De spijkerbroeken van Evisu hebben helemaal hun eigen identiteit, het merk is eigenlijk met geen ander merk te vergelijken. De spijkerbroeken hebben een vintage uitstraling, maar gaan aan de andere kant ook zeker met hun tijd mee. Vele spijkerbroeken van Evisu hebben een uitgesproken karakter. Dit komt door het (bijna overmatig) gebruik van logo’s en prints die verwerkt zijn in de jeans. Zo produceert Evisu spijkerbroeken waar wel tien keer het logo van het merk in verschillende kleuren op staat afgedrukt. Buitenom deze opvallende jeans produceert Evisu ook simpele, moderne jeans waar je het logo alleen nog terug vindt op de kontzak.

Vandaag de dag is Evisu te koop over de hele wereld, alleen al in Japan heeft het merk meer dan 65 winkels. Buitenom spijkerbroeken produceert Evisu ook allerlei andere kleding.