Acne

Acne is een modieus en elegant jeansmerk, welke met de dag populairder wordt.

Acne Jeans collectie zomer 2009
Acne Jeans collectie zomer 2009

Acne is een Zweedse jeansfabrikant en maakt deel uit van het bedrijf "Ambition to Create Novel Expressions" oftewel ACNE.  Acne is een groep Zweedse ondernemingen opgericht in 1996 in Stockholm. Vandaag de dag bestaat Acne uit Acne Advertising , Acne Art Department , Acne Digital, Acne Film en hun eigen merken Acne (dit  merk is gericht op mode), Acne Paper en Acne JR.

In 1997 werd het jeans werk Acne gelanceerd. In eerste instantie werd een aantal jeans ontworpen en geproduceerd en uitgedeeld onder vrienden, familie en klanten. Al snel werd de vraag naar dit merk groter en in 1998 kwam dan ook de eerste collectie van Acne jeans op de markt. Sindsdien verschijnen er ieder jaar twee collecties, in de lente en in de herfst.

De spijkerbroeken van Acne volgen een zeer minimalistische stijl en zijn eenvoudig, maar  toch ook modieus. Ze stralen een bepaalde elegantie  uit en passen eigenlijk bij iedere gelegenheid. In eerste instantie werd het merk vooral in ScandinaviĆ« verkocht maar na zes jaar ging de jeansfabrikant verder uitbreidden. Tegenwoordig wordt het merk o.a. ook verkocht in Duitsland, Frankrijk, Verenigde Staten en AustraliĆ«.