Soorten Jeans

Spijkerbroeken zijn er in zoveel soorten en maten, maar wat is het verschil eigenlijk tussen al die spijkerbroeken? En wat voor soorten spijkerbroeken zijn er?

Af en toe wordt je er gewoon duizelig van, zoveel soorten. Hieronder staat een schema welke precies aangeeft hoe een bepaalde soort spijkerbroek er uit ziet. Zo weet u de volgende keer precies naar wat voor soort spijkerbroek u opzoek bent.

Baggy
Een baggy is een los zittende spijkerbroek met een laaghangend kruis. Dit zijn wat meer jongensachtige spijkerbroeken.

Straight
Dit is een spijkerbroek met rechtlopende pijpen.

Slimfit
Slimfit wordt ook wel ‘’skinny jeans’’ genoemd. Dit is een zeer strakke, nauw aansluitende spijkerbroek. In deze spijkerbroek wordt er vaak gebruik gemaakt van stretch stof.

Sigarettenpijp
Deze spijkerbroek sluit net niet helemaal aan. Je zou kunnen zeggen dat deze spijkerbroek tussen de slimfit en de straight spijkerbroek in zit.

Bootcut
Dit is toch wel de meest voorkomende spijkerbroek. Hij sluit mooi aan en vanonder loopt de pijp een beetje uit.

Flair Pipe
Bij deze spijkerbroek moet je denken aan de jaren ’60. De pijpen lopen zeer wijd uit.

Drainpipe
Deze spijkerbroek heeft zeer veel weg van de slimfit spijkerbroek. Het verschil is dat deze spijkerbroek minder strak aansluit aan de kuit.

Hoge taille
De naam zegt het al, dit is een spijkerbroek die aansluit tot aan de taille. Deze spijkerbroek kleedt zeer goed af.

Wortelbroek
Dit is een spijkerbroek die wijd is van boven, en smal afloopt naar beneden. Deze spijkerbroek is niet voor veel mensen weg gelegd. Heeft u lange benen? Dan zou dit model nog wel eens een schot in de roos kunnen zijn.