Gucci

Het merk dat werd uitgeroepen als het meest gewilde, luxe merk van de wereld.

Het overbekende Gucci logo
Het overbekende Gucci logo

Het merk Gucci is van oorsprong een Italiaans merk, maar is statutair gevestigd in Nederland. Het merk werd in 1921 gelanceerd door Guccio Gucci. Het begon allemaal met een klein lederwaren bedrijfje in zijn geboorte stad Florence. De visie van het bedrijf werd ge├»nspireerd door het verfijnde van de adel in Londen en het stijlvolle van Itali├ź. Het bedrijf was van begin af aan succesvol, echter overleed Guccio Gucci in 1958 en namen zijn vier zoons het bedrijf over. Vervolgens breidde Gucci uit naar het buitenland in de jaren '60.

De kleding van Gucci kenmerkt zich door een tijdloos design, de durf om innovatief te zijn, een zekere elegantie en het gebruik van legendarische Italiaanse kwaliteit en vakmanschap. De jeans van Gucci stralen dit zeker uit, ze zijn tijdloos maar tegelijkertijd ook innovatief en zijn van een zeer goede kwaliteit.

Gucci richt zich niet alleen op spijkerbroeken, maar ook op allerlei andere soorten kleding. Gucci produceert buiten om kleding o.a. ook parfum, zonnebrillen, schoenen en sieraden. In juli 2010 heeft Gucci haar eerste kinderkledinglijn gelanceerd, die natuurlijk ook spijkerbroeken in de collectie heeft.