Guess

Guess is één van de merken die niet meer weg te denken is uit de top.

Guess jeans
Guess jeans

Het merk Guess werd opgericht in 1981 door de vier broers Georges, Armand, Paul en Maurice Marciano. Oorspronkelijk komen de vier broers uit Frankrijk maar verhuisde in 1977 naar Californië waar ze hun bedrijf oprichtte. In de jaren '80 was Guess één van de meest populaire merken op het gebied van jeans. Guess richtte zich in eerste instantie op vrouwen jeans, maar 1983 lanceerde de vier broers een heren jeanslijn. In 1984 introduceerde Guess een horlogecollectie, die tot op de dag van vandaag nog zeer populair is.

In de jaren '90 begon Guess in aandeel te zakken door de opkomst van merken zoals Diesel, Gap en Tommy Hilfiger. In 2000 stapte Guess over op een nieuwe look, uiterlijk en stijl. De slechtere tijden in de jaren '90 waren als snel vergeten. Ze gingen zich hierbij ook richtten op een nieuwe doelgroep: jongeren, wat uiteindelijk een doorslaand succes bleek.

Vandaag de dag heeft Guess een waar imperium opgebouwd met vele verschillende kleding- en productlijnen. Zo heeft Guess kledinglijnen voor zowel mannen, vrouwen en kinderen. Ook produceren ze horloges, sieraden, parfum en schoenen.