Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana is het luxe kledingmerk van de zeer gerespecteerde topdesigners Domenico Dolce en Stefano Gabbana.

Dolce & Gabbana jeans
Dolce & Gabbana jeans

Dolce & Gabbana is een Italiaans kleding merk dat is opgericht door Domenico Dolce en Stefano Gabbana. Dolce & Gabbana is één van de merken die tot de top behoort, met het modehuis gevestigd in Milaan. In 1986 werd de eerste collectie van Dolce & Gabbana gelanceerd.

Dolce & Gabbana is zonder enige twijfel een zeer luxe merk te noemen. De kleding kenmerkt zich door invloeden van R&B en hiphop, maar tegelijkertijd straalt de kleding ook luxe uit. Dolce & Gabbana kenmerkt zich ook door veelzijdigheid, dit zie je ook zeker terug in de jeans. Bij de spijkerbroeken van Dolce & Gabbana wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen. Ondanks het gebruik van hoogwaardige materialen probeert Dolce en Gabbana een rauwe uitstraling te creëren. Zo heb je het goede van beide kanten in één spijkerbroek.

Het merk bestaat uit twee lijnen: D&G en Dolce & Gabbana. D&G is de goedkopere, meer casual lijn, en Dolce & Gabbana is de duurdere, haute couture lijn. Het feit dat D&G de goedkopere lijn is wil niet zeggen dat D&G goedkoop is, deze lijn ligt nog steeds in een bovengemiddelde prijsklasse.

Dolce & Gabbana is bijna over heel de wereld te vinden, en heeft ook in vele landen verkooppunten en eigen winkels. Het merk is ook erg geliefd onder celebraties. Zo ontwerpt Dolce & Gabbana kleding voor o.a. Madonna, Gisele Bündchen en Kylie Minogue.