Scotch & Soda

Het Nederlandse modemerk dat zich kenmerkt door een casual look, kwaliteit en een aantrekkelijke prijs.

Scotch and Soda spijkerbroek
Scotch and Soda spijkerbroek

In 1985 werd Scotch & Soda opgericht in Amsterdam met als doel het produceren van kwalitatief goede kleding, voor een aantrekkelijke prijs. De kleding kenmerkt zich vooral door een authentieke casual look. Dit zie je ook terug in de spijkerbroeken van Scotch & Soda, casual met een modern randje. Scotch & Soda richt zich niet op één bepaalde doelgroep, maar probeert voor ieder wat wils te creëren.

Scotch & Soda heeft niet alleen winkels in eigen bezit in Nederland, maar ook in andere landen binnen Europa, zoals Frankrijk en België. Buitenom de eigen winkels wordt Soda & Scotch ook in warenhuizen verkocht in meer dan 30 landen.

Scotch & Soda was in eerste instantie een mannenmerk, maar de vraag naar een vrouwencollectie werd steeds groter en als reactie daarop lanceerde ze de collectie Maison Scotch. Maar dat was nog niet genoeg, in januari 2011 is de tweede vrouwencollectie van Scotch & Soda gelanceerd, Scotch R’belle. In deze lijn zijn ook zeker vrouwelijke, verfijnde jeans geproduceerd.