Nudie Jeans

De jeans van Nudie Jeans zijn een weerspiegeling van het dagelijks leven.

Nudie Jeans advertentie
Nudie Jeans advertentie

Nudie Jeans is een Zweeds kledingmerk dat in 1991 werd opgericht door Maria Erixsson. Nudie Jeans vindt dat een spijkerbroek meer is dan een kledingstuk. Het heeft zijn eigen karakter, zijn eigen ziel en gebruiken muziek als hun inspiratie. Ze laten zich daarom niet inspireren door allerlei nieuwe, vluchtige trends. Het merk wil jeans produceren die een lange tijd mee kunnen gaan en dus niet trendgevoelig zijn.

De jeans van Nudie Jeans kenmerken zich door een weerspiegeling van het dagelijks leven: het design is namelijk strak en niet extreem. Het doel van Nudie Jeans is om spijkerbroeken te creëren die aanvoelen als een tweede huid. Bij Nudie Jeans staat de liefde voor denim voorop.

Daarnaast hecht Nudie Jeans veel waarde aan het feit dat hun jeans op een eerlijke manier worden geproduceerd. Dat wil zeggen, dat diegene die voor Nudie Jeans werken eerlijk worden behandeld. Zo wordt er voor gezorgd dat de mensenrechten worden nageleefd, dat de werknemers een eerlijk loon krijgen en normale werktijden.

Nudie Jeans is ook zeer begaan met het milieu. Nudie Jeans draagt zijn steentje bij aan het milieu door gebruik te maken van Organic Denim. Deze denim wordt op een biologische manier geproduceerd en is dus beter voor het milieu.