G-Star

G-Star spijkerbroeken of de gewone G-Star broeken zijn enorm populair in Nederland.

G-Star jeans
G-Star jeans

G-Star is het bedrijf achter het merk Gap-Star en werd opgericht in 1989 in Amsterdam. Gap-Star was het merk waarmee ze begonnen, maar dit veranderde uiteindelijk in G-star. Dankzij een samenwerking komt G-Star met de nieuwe kledinglijn G-Star Elwood, wat het bedrijf goed op de kaart zette in de jeanswereld. Momenteel is G-Star in bijna 70 landen actief en heeft flink wat eigen winkels en vele duizenden verkooppunten.

De filosofie achter G-Star is ‘’Just the product’’ en daar draait het ook volledig om bij G-Star. De jeans van G-Star kenmerken zich door innovatieve toepassingen van denim, wat ervoor zorgt dat er combinatie ontstaat tussen streetwear en luxe. De spijkerbroeken zijn stoer, ongerept, ruw maar tegelijkertijd stralen ze ook luxe uit met een oog voor detail. Buitenom spijkerbroeken, voor zowel mannen als vrouwen, produceert G-Star ook gewone broeken en andere kleding.

G-Star draagt ook zijn steentje bij aan het milieu d.m.v. de collectie "RAW Sustainable". In deze collectie van G-Star wordt uitsluitend gebruik gemaakt van biologisch katoen.