Dondup

Dondup is een Italiaans modemerk dat hard op weg is de wereld te veroveren.

Een trendy design van het merk Dondup
Een trendy design van het merk Dondup

Dondup is een  Italiaans modemerk dat werd opgericht in 1999 door Massimo Berloni en Manuela Mariotti. Dondup begon oorspronkelijk als een denim merk, maar is door de jaren heen uitgegroeid tot een compleet kledingmerk met kleding voor mannen, vrouwen en zelfs kinderen.

Het merk Dondup wordt geproduceerd en gedistribueerd door het bedrijf Arcadia srl. Dit bedrijf is gevestigd in Italiƫ. Het bedrijf is hard op weg om het merk Dondup uit te breiden naar de Verenigde Staten. Dit is een grote stap voor de CEO van Dondup, Massimo Berloni

Ruim 35% van de omzet van Dondup komt voort uit de verkoop  van jeans. De ander 65% van de omzet komt voor uit de rest van de kleding die het merk produceert. Ook de kinderkledinglijn van Dondup, die nog maar een paar jaar bestaat, zorgt voor een hoge omzet.

Het merk Dondup is een groot merk en wil alleen nog maar groter worden. Ze breiden zich steeds verder uit naar landen als Duitsland, Spanje, Japan en Scandinaviƫ. Op dit moment dekt de Italiaanse markt alleen een kleine 70% van de omzet.