Edwin

Edwin is een authentiek jeans merk dat na meer dan 60 jaar nog steeds een grote naam heeft.

Edwin jeans zijn in Japan één van de populairste spijkerbroeken
Edwin jeans zijn in Japan één van de populairste spijkerbroeken

Edwin is een Japans kledingmerk dat werd opgericht in 1947 door meneer Tsunemi. Hij had een enorme passie voor denim en omdat dit nog niet verkrijgbaar was in Japan begon hij met exporteren van denim uit de Verenigde Staten. Vanaf 1951 was denim ook verkrijgbaar in Japan. De kwaliteit van deze denim was echter minder dan de denim uit de VS.

Meneer Tsunemi was gedreven om zijn eigen jeans te creëren met een grote verfijning en kwaliteit. Kwaliteit, vakmanschap, innovatie en integriteit waren van belang voor het ethos van het merk Edwin. Deze kenmerken zie je vandaag de dag nog steeds terug in de jeans. In 1961 kwam dan eindelijk de eerste Edwin jeans op de markt. Het jeans merk Edwin heeft vele trends gezet door de jaren heen zoals o.a. de stone washed jeans.

Edwin is een authentiek denim merk dat wereldwijde bekendheid heeft en trots is op zijn werk. De innovatie, vakmanschap, unieke technologie en exclusieve stoffen en fabricage maken dit merk tot wat het is. Het bedrijf heeft meer dan 370 werknemers en een omzet van 35 Miljard yen.