Carhartt

Carhartt is het merk voor degelijke, comfortabele (werk-)kleding.

De Carhartt jeans
De Carhartt jeans

Carhartt is een Amerikaans kledingbedrijf dat in 1889 werd opgericht door Hamilton Carhartt. Tot op de dag van vandaag wordt het bedrijf nog steeds gerund door de familie Carhartt. Het hoofd kantoor is gevestigd in Dearborn, Michigan.

In Amerika is het bedrijf voornamelijk bekend om zijn werkkleding zoals jassen, overalls, vesten en natuurlijk jeans. Carhartt werd oorspronkelijk opgericht om spoorwegarbeiders te voorzien van degelijke en duurzame werkkleding. Carhartt maakte als snel een enorme groei en ging steeds betere werkkleding produceren van hoge kwaliteit met stoffen bestand tegen vuur, slijtage en water. Vandaar dat het merk nog steeds veel gezien wordt op bouwplaatsen en ranches.

Rond 1990 werd de kleding van Carhartt populair binnen de hip hop cultuur, vooral de jassen. Hiermee werd Carhartt ook buitenom de werkkleding erg bekend. In 2007 lanceerde het bedrijf een collectie werkkleding voor vrouwen.

Tegenwoordig heeft Carhartt een hippere collectie genaamd Carhartt Streetwear. Dit is een hippe en trendy kledinglijn met jassen, vesten en jeans. De kleding van Carhartt is vandaag de dag een stuk modieuzer dan vroeger. Nog steeds wordt de kleding als werkkleding beschouwd maar wordt ook veelal buitenom het werk gedragen. De spijkerbroeken van Carhartt zijn van goede kwaliteit, degelijk en comfortabel.