Hoe kan ik de taille van mijn spijkerbroek oprekken?

Is je broek net iets te klein geworden? Gooi hem niet weg want door hem op te rekken krijg je weer de goede maat.

Spijkerbroeken moeten gewoon perfect zitten, maar bij vrouwen komt het vaak voor dat zij precies tussen twee maten in zitten. De ene maat is net te klein en de andere te groot, dan is het lastig om een goede spijkerbroek te vinden. Of wat als je spijkerboek is gekrompen in de was en je hem niet meer dicht krijgt of je bent net een paar kilootjes aangekomen tijdens de feestdagen. Wat doe je dan met die geweldige spijkerbroek? Weg gooien? Nee natuurlijk niet! Het is helemaal niet nodig om je spijkerbroek weg te gooien want je kan hem ook gewoon oprekken.

Als je je spijkerbroek wilt gaan oprekken is het belangrijk dat je eerst de taille goed nat maakt, alles vanaf de kruis naar boven moet goed nat zijn. Zodra je alles  goed nat heb gemaakt begint het oprekken. Trek voorzichtig maar stevig aan het natte deel van de spijkerbroek. Het is makkelijker om dit met zijn twee├źn te doen. Je hoeft niet bang te zijn voor scheuren in de spijkerbroek behalve als de spijkerbroek al vaker gescheurd is. Als er al gaten of scheuren in de broek zitten kan het gebeuren dat deze verder scheuren.

Na het uitrekken van de taille plaats je een voorwerp, zoals bijvoorbeeld een kledinghanger, tussen de taille/ heupband van de spijkerbroek. Zorg dat hierbij de spijkerbroek goed gespannen staat en laat de spijkerbroek vervolgens opdrogen. Doordat de taille gespannen staat tijdens het drogen kan het niet terug krimpen en droogt de taille wijder op.

Wil je de spijkerbroek echt helemaal vormen naar je figuur trek hem dan aan als hij nog een beetje vochtig is. Dit zit niet echt heel comfortabel maar zorgt wel voor de ideale pasvorm omdat de spijkerbroek opdroogt terwijl je hem aan hebt.