Hoe kan ik mijn spijkerbroek een versleten look geven?

Waarom veel geld betalen voor een spijkerbroek die er versleten uitziet als je er zelf ook één kan maken.

Spijkerbroeken die er versleten uit zien, zijn spijkerbroeken die nooit echt zullen verdwijnen. Ook op het moment zijn ze weer helemaal in de mode. Maar waarom zou je veel geld uitgeven aan een broek die er versleten uit ziet? Omdat ze hip, stoer en trendy zijn! Maar je kunt er natuurlijk ook zelf één maken, tover je oude spijkerbroek om naar een modieus kledingstuk.

Om de spijkerbroek een versleten look te geven moet je de spijkerbroek beschadigen. Dit kan je op vele manieren doen, maar pas wel op dat je de broek niet dusdanig beschadigt dat je hem net zo goed weg kan gooien. Het gaat erom dat het lijkt of de broek versleten is terwijl dat niet zo is.

Voordat je begint is van belang dat de spijkerbroek gewassen is en goed droog. Zeker bij een nieuwe jeans is dit belangrijk omdat die nog zou kunnen krimpen in de was. Nu ben je klaar om aan de slag te gaan.

Je kan bijvoorbeeld beginnen met de zoomen van je broekspijp af te snijden, hierdoor zal de broek gaan rafelen. Doe dit wel secuur want als je dit te hoog doet verpest je gelijk heel de spijkerbroek, daarnaast kun je ook de zijkanten van de broek laten rafelen. Hierbij kan je gebruik maken van verschillende instrumenten zoals  een kam of een staalborstel. Dit creëert echt een versleten look zonder dat de draden kapot gaan.

Uiteindelijk kun je nog slijtage plekken toevoegen aan de broek, dit maakt het geheel helemaal af. Slijtage plekken zijn makkelijk te maken want het enige wat je nodig hebt is een niet al te grof schuur papier. Wrijf het schuurpapier vervolgens horizontaal over de spijkerbroek, dit geeft een natuurlijke versleten look zonder dat de draden erg beschadigd raken.

Nadat je klaar bent gaat de spijkerbroek nogmaals in de was. Het wassen zorgt ervoor dat de vezels losser worden en er een nog betere versleten look ontstaat. Haal de spijkerbroek uit de wasmachine en je hebt een super trendy, versleten spijkerbroek.