Hoe kan ik mijn spijkerbroek bleken?

Bleek voortaan zelf je spijkerbroek: snel, makkelijk, geld besparend en helemaal hip!

Gebleekte spijkerbroeken zijn eigenlijk nog nooit echt uit de mode geweest, ieder jaar komen ze wel op de één of andere manier terug. Je kan natuurlijk een gebleekte spijkerbroek nieuw kopen in de winkel, maar je kan er ook zelf één maken. Het is niet alleen simpel het bespaart je ook nog geld.

Als je een spijkerbroek wilt gaan bleken kan je kiezen voor een nieuwe broek, maar je kan natuurlijk ook een oude broek kiezen. Zorg er wel voor dat de zakken van de broek leeg zijn. Trek voor de zekerheid zelf oude kleren aan voor het geval er bleek op je kleding terecht komt.

Om te beginnen meng je eerst een half kopje bleek met 1 kopje water en doe dit samen in schaal of kom, hiermee zal je de spijkerbroek gaan bleken. Trek vervolgens een paar handschoenen aan en pak een spons. Met de spons dep je de vloeistof op de spijkerbroek en zorg er hierbij voor dat de spons niet te nat is. Begin met de naden rond de zakken en de naden aan de binnenkant van de broekspijpen en bleek daarna de naden van de kontzakken. Draai de spijkerbroek weer om zodat de voorkant van de spijkerbroek naar boven ligt. Bleek vervolgens de knieën en het gebied er rondom. Bevochtig de knie het meest met het mengsel van bleek en water en werk door naar de dij. Zorg er wel voor dat het niet doorlekt naar de achterkant van de broekspijp.

Nadat je de spijkerbroek gebleekt hebt gaat hij in de wasmachine met koud water en voeg hierbij een half kopje soda, dit helpt namelijk de bleek te neutraliseren. Doe absoluut geen andere was in de wasmachine en zet vervolgens de wasmachine net als anders aan maar gebruik geen waspoeder. Haal de spijkerbroek uit de wasmachine zodra die klaar is.

Als het gewenst effect niet is bereikt kun je het proces gewoon weer herhalen, maar meestal is dit niet nodig. Pas wel op dat je de bleek niet te lang op de spijkerbroek laat zitten voordat de spijkerbroek de wasmachine in gaat. Het kan gebeuren dat hierdoor de draden of naden beschadigt raken en kapot gaan waardoor de hele spijkerbroek uit elkaar zal vallen.